nauka.offnews.bg Двама учени от NASA съобщиха вълнуващи детайли за планираните мисии

...
nauka.offnews.bg Двама учени от NASA съобщиха вълнуващи детайли за планираните мисии
Коментари Харесай

NASA планира двуседмичен престой на астронавти на Луната преди 2030

nauka.offnews.bg

 

Двама учени от NASA оповестиха вълнуващи елементи за плануваните задачи към Луната.

На годишната среща на групата Lunar Exploration Analysis Group, Джон Конъли (John Connolly) и Ники Уеркхайзер (Niki Werkheiser), оповестиха, че NASA възнамерява идващите двама астронавти да останат на повърхността на Луната до 6,5 дни или два пъти по-дълго от всеки различен астронавт на организацията до момента, съобщават Ars Technica.

Конъли и Уеркхайзер оповестяват, че астронавтите може да излязат на повърхността на естествения ни сателит четири пъти. По време на тези разходки по лунната повърхнина те ще събират проби от воден лед и ще осъществят други научни наблюдения. 

Учените разкриват и повече елементи за нехерметизирания луноход, който NASA ще изпрати преди задачата. Агенцията създава лунохода по този начин, че астронавтите да могат да го управляват отдалечено, сходно на функцията Smart Summon на Tesla, единствено че на Луната, както описва Ars Technica.

Конъли и Уеркхайзер описват, че галактическата организация към този момент възнамерява и по-следваща задача с проект за четирима астронавти с престой от 14 дни преди 2030 година

Въпреки това, Конгресът на Съединени американски щати към момента не е одобрил финансирането на NASA за потребностите на задачата за 2024 година, тъй че към момента не е ясно дали тези цели ще бъдат реализирани. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: